Bewerkingen

Swanenberg IJzer Groep levert niet alleen stalen buizen, -balken en rijplaten uit voorraad, maar maakt ze ook kant-en-klaar op maat. Voor elke bijzondere bewerking hebben wij de juiste specialisten in huis. Van lassen en slotlassen, op maat zagen of snijden tot stralen en coaten.

Eigen las- en constructiewerkplaatsen

Buizen en balken samenstellen, aaneenlassen of voorzien van schotjes en kopplaten? In onze modern uitgeruste las- en constructiewerkplaatsen kunnen we elk product naar wens bewerken. Zo bent u verzekerd van compleet verzorgde maatwerkoplossingen voor al uw projecten.

Bekijk mogelijkheden

Mogelijkheden

Snijden

Balken, buizen en staalplaten op maat snijden: onze constructiewerkplaatsen zijn hier volledig op toegerust. Het snijden gebeurt door middel van gas en zuurstof.

Zagen

Op elke locatie beschikken wij over zaagmachines om stalen balken van elke afmeting op maat te zagen. Al dan niet onder verstek en natuurlijk met de allergrootste precisie. Zo hebt u snel het juiste balkstaal in huis voor elk gewenst project.

Lassen

Swanenberg heeft alle lasfaciliteiten en -certificeringen in huis om stalen buizen en balken te bewerken. Zowel handmatig als machinaal. Onze lasspecialisten zijn onder andere gecertificeerd in lassen onder poederdek (OP-lassen), CO2-lassen en MIG/MAG-lassen. Zo zijn wij in staat om een breed scala aan constructieve bewerkingen uit te voeren aan buizen en balken, zoals het lassen van bevestigingsmaterialen, kopjes en voetplaten.

Samenstellen en aaneenlassen

Het verstevigen en verlengen van balkstaal en stalen buizen is een van onze specialismen. Met onze lastechnieken kunnen we bijvoorbeeld stalen buizen tot 50 meter in diverse wanddiktes met een variabele diameter tot 2,5 meter samenstellen. Inclusief een lasmethodebeschrijving voor elke las.

Slotlassen

Combipalen vormen een ideale oplossing om kademuren en damwanden te versterken. Bij Swanenberg hebben we een slotlasmachine in huis die speciaal is ontwikkeld om buispalen te voorzien van damwandsloten. Hiermee zijn wij in staat om damwandsloten onder de juiste hoek op de buis te lassen.

Trompen

Via een mechanisch proces kan het uiteinde van een buis zodanig worden verwijd dat een buis van hetzelfde diameter hier een stukje in kan worden geschoven. Dit hydraulisch vergrootten wordt ook wel trompen genoemd en wordt vaak toegepast in de funderingsindustrie (t.b.v. heipalen), wegpersingen ten behoeve van mantelbuizen (leidingbescherming) en tijdelijke leidingbouw (duikers, afwatering, etc.).
Trompen kan voordelig en kostenbesparend zijn;

  • Wanneer er geen flensverbindingen gebruikt hoeven te worden.
  • Een  leiding gemakkelijk in een boog te legt moet worden.
  • Een vereenvoudigd lasproces in het werk toegepast mag worden, doordat de buizen inéén passen zodat het aan elkaar te zetten is.

Swanenberg past dit unieke proces toe op grote buizen vanaf een diameter van 508 tot en met 1220 mm met een maximale wanddikte van c.a  14mm. De maximaal trompbare wanddikte is afhankelijk van de staalkwaliteit.

Stralen

Swanenberg IJzer Groep beschikt over een zeer moderne straalcabine, voorzien van verschillende handstralers. Zelfs de grootste staalobjecten kunnen wij hier stralen, met straalkwalificaties tot SA 2.5. Het stralen kan dienen als voorbereiding op het coaten. Maar ook om staalproducten visueel aantrekkelijk te maken door reststoffen zoals verf, cement of bitumen te verwijderen.

Coaten

De coatingfaciliteit van Swanenberg IJzer Groep is volledig ingericht om stalen producten van verschillende conserveringen te voorzien. En dankzij de roldeur van 30 meter vinden ook de allergrootste staalobjecten hun weg naar onze coatingcabine.

Transport

Swanenberg beschikt over verschillende mogelijkheden om uw goederen te vervoeren. Zo beschikken we over speciaal ontworpen radiografisch bestuurbare kraanwagens voor het laden/lossen, vervoeren en leggen van rijplaten, kunnen we elke lengte en gewicht staal vervoeren en beschikken we over een flexibele shovel om eventueel bij te springen en snel en behendig op moeilijk bereikbare plekken te komen. Onze chauffeurs hebben ruime ervaring en beschikken over de juiste certificeringen om uw goederen veilig bij u af te leveren en u op locatie goed van dienst te zijn. Daarnaast is het bij sommige vestigingen mogelijk om goederen per schip te laden. We beschikken over meerdere sloepen en uitrusting om staalproducten van elk maat en gewicht te vervoeren en in te laden.

Contact opnemen